Rundresa i New England

Ett fullspäckat program med en skandinavisk guide som kommer presentera dig för ölsmakning i Boston, busstur genom staten New York, vinsmakning på ett lokalt amerikansk vinhus och kryssning på de magnifika Niagara fallen.  Vi avslutar resan med möjligheter att se en musikal i storstaden själv, New York. 

Pris per Person 16.900 kr. (vid 2 personer i samma rum) Se allt som ingår i priset!

Pris per enkel person 22.700 kr. (vid en person i ett rum)

Varaktighet – 9 Dagar

Avgång  - 26/7-2015 (Lediga platser)

 

rundresa til New England

Dagsprogram

Dag 1 – Danmark – Boston
Dag 2 – Boston
Dag 3 – Boston – Niagara Falls
Dag 4 – Niagara Falls
Dag 5 – Niagara Falls – New York
Dag 6 – New York
Dag 7 – New York
Dag 8 – Avgång til Sverige
Dag 9 – Ankomst till Sverige

Dag 1

 
Avgång från Sverige. Vi anländer i Boston tidigt på lördags kvällen och kör direkt till vårt hotell. Kvällen kan spenderas på någon av de goda resturanger i Quincy Market där man kan unna sig en hummer utan att bli ruinerad, eller bara skölja ner en kall öl på ett av de lokala mikrobryggerierna. 

 

Dag 2

 
boston i new englandUnder söndagsförmiddagen bjuder vi på vandring genom några av stadens vackra kvarter, vi avslutar vandringen med en uppfriskande båttur i Bostons hamn. Om man vill ut på lite mer äventyr så kan man för bara $45 åka på valsafari.På eftermiddagen skall en ölprovning avslöja kvaliteten på staden sköna mikrobryggerier. Resten av dagen spenderas på egen hand. 

 

Dag 3

 
Vinsmagning i Seneca LakePå måndagsmorgonen är det avgång med buss ifrån hotellet klockan 07.00.Bussen skall då ta oss till Niagara fallen. Bussturen tar ungefär 8 timmar, men det finns mycket att se under vägen. Turen går genom de vackra New England, som är världskänd för dess spektakulära och flammande höstlandskap. Undervägen kommer vi att besöka vinhuset Wagner vid Seneca Lake, där finns det möjlighet att äta lunch. Wagnar producerar rödvin och vitvin av flera olika druvor, det brygger även sin egenöl, här finns det alltså massor av möjligheter att testa krafterna av de Amerikanska grödorna. Efter en trevlig smakprovning anländer vi sent på eftermiddagen till vårt hotell vid Niagara fallen. 

 

Dag 4

 
Miad of the Mist ved Niagara fallsDen enorma mängd vatten som väller ner i djupet mellan USA och Canada är en av världens stora klassiker som man bara måste uppleva en gång i livet. Vid Niagara fallen blir du inte bara imponerad, du blir också blöt – så har vi varnat om det..! Vattenfallet är 55 meter högt och varje sekund faller 2,8 miljoner liter vatten ner genom vattenfallet båten the maid of the mist tar oss ut på Fallen. Efter båtturen kan du själv välja om du vill spendera resten av dagarna inationalparken eller i staden Niagara fallen. Området är självklart anpassat till turister, så utöver all den vackra naturen finns det bland annat shoppingmöjligheter, kasinon och hotell.

 

Dag 5

 

shoppingcenter i usaFrån vacker natur till de tvättäkta kommersiella Amerika. Det är avgång från hotellet kl.07.00, och så går turen emot Manhattan, New York. Undervägen så gör vi ett stopp vid Woodebery Outlets, ett utav USAs största shoppingcenter. Här kan du köpa kända märken som är upp till 50 % billigare än hemma i Sverige. Du kan bland annat handla märken som, Ann Taylor, Benneton, Burberry, Calvin Klein, Hilfiger kids, Ed Hardy, Nike, Gucci, Hugo Boss, Levis, och många, många fler. För dem som inte har den stora shopping lusten med sig, så finns de möjligheter att relaxa på en bar eller ett fick och dricka något kallt. Efter cirka 3 timmars intensiv shopping väntas bara 1,5 timmes transport tills vi anländer till New York, och checkar in på vårt hotell på Manhattan.

 

Dag 6

 

The Big Apple, staden som alla känner till även fast de inte har vart där. Staden över alla städer behöver därför ingen större introduktion. Torsdagen bjuder på storstads semester, och du kan köpa en förmiddagsbiljett till turen på Hudson River, här kan du uppleva Manhattans imponerande skyline. Vi avnjuter en lunch vid Pier 16 och därefter tar vi en tur till den berömda Brooklyn Bridge, som ger dig en fantastisk utsikt över Manhattan.
Eftermiddagen får man spendera som man vill på egen hand tills vi möts igen på kvällen, då finns möjligheten för dem som villköpa biljetter till en musikal på Broadway. Brodway ärden cirka 2 kilometer långa huvudgata som går genom Manhattan, den blev grundad av en Holländare som då kallade den för ”BreedeWeg”. Gatan och de närmaste sidogatorna har sedan 1800-talet varit det absoluta centrumet för den amerikanska teatern.

liv i gaden New York

 

Dag 7

 
frihedsgudinden i new yorkHela fredagen står till er frihet. New York City är skyline, shopping, Park Avenue, Frihetsgudinnan, hotdogs, Wall Street, gula taxibilar, Time Square, Tunnelbanan, SoHo, Little Lady, China Town, Central Park, museum of modern art, Guggenheim, Jazz, blues, yoga, Hudson-river, East river, kulinariska upplevelser och massor av turister. Det är här allting sker, all världens folkslag är samlat här i staden som har dubbelt så många människor som Djengis Khan använde sig av för att erövra Asien. New York city. Ut och upplev denna fantastiska stad, upp tidigt och bara ta för dig av denna stad. Vi kommer gärna med tips och idéer för en maxad dag, du kan besöka frihetsgudinnan, men de måste man reservera hemifrån i god tid. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp med något. 

 

Dag 8

 

 

Rundresan börjar närma sig sitt slut, och de är dags att ta sig hem till Sverige igen, så vi tar oss till New Yorks flygplats och flyger hem.

 

Dag 9

 

Ankomst i Sverige

New England om efteråret

Populära destinationer

Kalifornien Florida Hawaii Sydstaterna New York New England