Resor till New England

New England är beteckningen för det nordöstligaste USA. En samling av sex stater utgör grunden för New England: Connecticut, Maine, Rhode Island, Vermont, New Hampshire och Massachusetts. New England var i början av 1600-talet den första engelska kolonin i Nordamerika. Sjöfararen och soldaten John Smith var en av de mer prominenta personerna vid denna kolonisering, och det var därmed också han som namngav kolonin ”New England”. Ett namn som några årtionden senare officiellt godkändes av den dåvarande kungen, och som följt med sedan dess.

Beställ erbjudande     

Kort over New England

Populära Destinationer

Kalifornien 
Florida 
Hawaii 
New England 
Sydstaterna 
Alla Destinationer

New England, den engelska kolonin.

 

Kirke i New EnglandOm du reser till New England, kommer du att upptäcka att regionen skiljer sig på ett område: här finns riktigt många irländare och engelsmän! Hela 21,1 procent av invånarna i New England är antingen irländare eller ättlingar till irländare. Den motsvarande siffran för engelsmän är 13,7 procent. Det är de högsta procenten i hela USA – så man kan tydligt se att detta var den första engelska kolonin ”up north”.

 

 .

 

Boston

 

flot udsigt over bostonDen största staden i New England är Boston. Om din resa går till New England, är det troligen en av Bostons flygplatser du anländer till. Boston ligger i staten med det tungvrickande namnet Massachusetts och är också huvudstad i samma stat. De flesta håller dessutom Boston för att vara New Englands huvudstad om man nu kan tala om en sådan. Staden är känd som navet för medicinutveckling och högre utbildning i USA. Men Boston är mycket mer än detta: en stor och fin stad där parker och sjöar mitt i stan är med och skapar en härlig kontrast till storstadsliv och fabriker. Boston har mängder av sportlag i de bästa amerikanska divisionerna, och är hemort för flera av USAs mest respekterade dagstidningar. Det finns mycket att hämta i Boston om du reser till New England.

 

Massor att uppleva i New England

 

flot natur i new englandNew England är känt som en av de mer romantiska och naturliga platserna i USA. Det finns inte särskilt många industristäder, men i gengäld finns det fortfarande jordbruk och många öppna naturområden. Du kan finna en mängd fina stränder i New England, fara ut på havet och se valar – och du kan till och med åka snowboard eller skidor på vintern som en av få platser i USA. New England ligger längst uppe i USA, vilket ger speciella klimatförhållanden. Där är inte alltid varmt, och det kan regna då och då i motsats till sydliga städer som Miami och Los Angeles. I gengäld får man unik natur och andra upplevelser, som man inte bör gå miste om!

 

New York

 

times quare i new yorkMed en resa till New England kan du också uppleva New York. New York är inte en del av New England, men storstaden ligger precis söder om. Det är faktiskt en resa som kan göras på några timmar i bil – och om du inte orkar detta, finns det många flygturer som kan göra det mycket snabbare. Många av de som reser till New England tillbringar även en dag eller två i New York. USATOURS.se kan planera din resa, oavsett om du vill kombinera resan med New York, eller stanna i New England – det är helt upp till dig själv.

 

Låt USATOURS.se arrangera din resa.

 

flot fyrtårn i new england

Resor till New England har blivit allt populärare de senaste åren. Traditionellt sett har vi skandinaver ofta rest till Las Vegas, New York, Texas och liknande, men nu är det också dags att besöka resten av Amerika. Många anser att en New England-resa är synonymt med en resa till det äkta USA i högre grad än en resa till de neon-upplysta storstäderna. Och när allt är sagt och gjort kan man på en resa till New England uppleva både jordbruk, stränder, stora parkarealer och enorma storstäder i form av New York söder om gränsen och Boston i Massachusetts. Det finns mycket att uppleva på en resa till New England.

 

smuk natur i new england

Beställ erbjudande

Populära destinationer

Kalifornien Florida Hawaii Sydstaterna New York New England

Nytt på bloggen